Capa Finance devine Patria Credit

In urma procesului de rebranding prin care a trecut in ultimul an, identitatea Capa Finance este inlocuita de noul brand Patria Credit. Preluand cei 12 ani de experienta in microfinantare ai Capa Finance, noul brand comercial implica o reasezare a modului in care societatea va comunica cu clientii si cu partenerii

More details Request this service

In urma procesului de rebranding prin care a trecut in ultimul an, identitatea Capa Finance este inlocuita de noul brand Patria Credit. Preluand cei 12 ani de experienta in microfinantare ai Capa Finance, noul brand comercial implica o reasezare a modului in care societatea va comunica cu clientii si cu partenerii. Plecand de la valorile anterioare ale Capa Finance si urmarind si strategia definita de actionari inca de la achizitia din decembrie 2007, noul brand va concentra cateva aspecte cheie ce tin de filozofia acestuia: strategia de a dezvolta o afacere de microfinantare, care sa asigure accesul la servicii financiare unei clase de clientela exclusa financiar si geografic, cu acces limitat la creditare si alte servicii financiare, penetrarea in zonele sub-bancarizate ale tarii – orasele mici si zonele rurale.

Astfel este vorba despre o reasezare in piata, de o comunicare directa catre clientii nostri – intreprinderi mici, microafaceri, intreprinzatori individuali, producatori agricoli si persoane fizice – carora le reamintim cum opereaza Capa Finance si obiectivul clar de a le sprijini activitatea.

Consideram ca aceasta piata are un potential ridicat si avem in tot procesul de dezvoltare alaturi angajatii, partenerii finantatori si actionarii. Gradul de penetrare a serviciilor financiare in mediul rural este mult sub media inregistrata la nivelul sistemul bancar, existand un procent de cel putin 40% din populatia Romaniei care nu are acces direct si facil la servicii financiare; abordarea specifica micro-finantarii avuta pana acum de Capa Finance a adus un portofoliul de peste 9,000 de clienti companii mici, producatori agricoli si persoane fizice, carora in trecut li s-au acordat credite de peste 50 miloane de EUR echivalent. Cei doi  actionari majoritari – Romanian American Enterprise Fund si Balkan Accession Fund – au investit pana in prezent peste 20 de milioane de EUR echivalent (ca investitie de capital si finantare); consideram ca investitia noastra, impreuna cu alte investitii publice si private care vor fi facute negresit in scorpul sprijinirii acestui segment al economiei, a avut si va avea si in viitor o contributie la dezvoltarea zonei rurale a Romaniei si a clasei de companii mici si foarte mici.
Valorile Patria Credit sunt axate pe flexibilitate, responsabilitate, eficienta, parteneriat, totodata introducand ideea de apreciere pentru oameni si pentru capacitatea lor de a crea comunitati economice si sociale prospere, prin implicare. Promisiunea pe care o face Patria Credit—“Finantam harnicia”—este direct legata de categoria serviciilor financiare, fiind in acelasi timp o promisiune care vorbeste direct si clar targetului de clienti.

Pregatirea noului brand comercial a durat peste 1 an; in acest drum am beneficiat de asistenta Brandient, companie alaturi de care RAEF a mai lansat 3 brand-uri de succes: Domo, Estima Finance si Domenia Credit. Plecand de la obiectivele urmarite, am ales numele si logo-ul comercial, am redefint conceptul de agentie sau punct de lucru, am gandit noi materiale de comunicare cu clientii, vom relansa pagina de web a Societatii.
O parte din unitati au fost deja re-amenajate conform noului concept (Constanta, Craiova, Cluj –Napoca, Deva) iar altele sunt in curs de amenajare.


Alte informatii:

Principalii actionari ai Patria Credit sunt fondurile de investitii Romanian American Enterprise Fund (RAEF) si Balkan Accession Fund (BAF).    Comitetul de conducere al Patria Credit este format din Bogdan Merfea, Daniela Andrei si Lucian Teodorescu, iar membrii consiliului de administratie sunt Horia Manda, Hans van Griethuysen, Neculai Sandu. Cei mai importanti finantatori ai Capa Finance sunt Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), European Fund for Southeast Europe (EFSE), Microvest, Developing World Markets (DWM) si OIKO.
Capa Finance opereaza acum in 11 orase mari si 23 de comune sau mici orasele.