Ziua Europeană a Microfinanțării 2017

Patria Credit si Patria Bank au sărbătorit Ziua Europeană a Microfinanțării căutând soluții prin care să ofere acces la microfinanțare echitabilă tuturor

București, 24 octombrie 2017

More details Request this service

Este cunoscută preocuparea constantă a grupului Patria în a găsi soluții de dezvoltare ale comunităților rurale prin asigurarea unui acces facil la microfinanțare.

Astfel, pornind de la această misiune în data de 19 octombrie 2017 Patria Credit a fost gazda unui seminar tematic organizat de European Microfinance Network și fi-compass pe tema ”Product Development & Distribution Channels in Rural Areas”, în București.

Printre invitații la eveniment s-au numărat instituții financiare bancare și non-bancare locale și europene, workshop-ul având drept scop identificarea de noi soluții de a face microfinanțarea din ce în ce mai accesibilă populațiilor defavorizate, aflate în zona rurală din Europa de Est.

Pe 20 octombrie, Grupul Patria, prin susținerea European Found for Southeast Europe (EFSE) a păstrat și anul acesta tradiția celebrând alături de clienți, potențiali clienți și autorități, direct în comunitățile în care aceștia trăiesc, Ziua Europeană a Microfinanțării. În cadrul evenimentul s-au discutat idei și feedback-uri care pot aduce în concret tema evenimentului din acest an: oferirea unei finanțări echitabile, la îndemîna tuturor.

“Cele două evenimente pe care le-am susținut și organizat în 19 și 20 octombrie au la bază grija noastră reală de a ajuta comunitățile locale și antreprenorii din aceste zone, indiferent de activitatea lor, să se dezvolte. Ne bucurăm că EMN ne-a ales ca partener în organizarea seminarului și credem că din acest eveniment toți participanții am plecat cu idei de cum putem face lucrurile mai bine și mai simplu pentru clienții noștri.

Ziua Microfinanțării, pe de altă parte, este o tradiție la care ținem foarte mult. Feedback-ul comunităților în care activăm ne ajută să rămânem ancorați în realitatea rurală și să venim în întâmpinarea clienților cu soluții care sunt cu adevărat utile, practice, ne ajută să ne respectăm promisiunea de a fi alături de comunitățile locale și de finanța OAMENII, nu hârtiile, în mod responsabil.” a spus Raluca Andreica, Director General Patria Credit.

Ziua Microfinanțării este o initiațivă europeană susținută de European Microfinance Network (EMN) și Microfinance Centre (MFC) având drept misiune promovarea facilităților de microfinanțare ca posibilități de încurajare a antreprenoriatului în lupta împotriva șomajului și excluziunii sociale. 

Pentru mai multe detalii privind acțiunea Ziua Microfinanțării puteți accesa linkul: https://www.patriacredit.ro/ziua-europeana-a-microfinantarii

Despre Patria Bank si Grupul Patria Bank

Patria Credit este o instituție financiară nebancară (IFN) specializată în finanțarea agricultorilor și a microîntreprinderilor.

Patria Bank este o bancă românească, listată la Bursa de Valori Bucureşti, cu prezenţă în 63 de oraşe la nivel naţional, prin 85 sucursale, peste 240.000 de clienţi şi 3,5 miliarde lei în active, fiind dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor locali.

Grupul Patria Bank este deţinut de Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN, SAI Carpatica Asset Management şi Patria Asset Management