Ziua Microfinantarii - Prima Editie Europeana

European Microfinance Network (EMN) si Microfinance Centre (MFC) va anunta si va invita la celebrarea primei editii a acestei initiative in UE.

More details Request this service

Prima editie a Ziua Microfinantarii in Europa , 20 Octombrie 2015, are ca scop cresterea cunoasterii microfinantarii ca pargie de reducere a excluziunii sociale si a ratei somajului in Europa. Evenimentul va avea loc la Bruxel unde vor avea loc o multitudine de workshopuri, dezbateri, expozitii si intalniri, cu colaborarea membrilor din 28 tari europene.

Ziua Microfinantarii va fi inaugurata intr-o sesiune extraordinara in data de 19 Octombrie 2015, sesiune adresata mediului economic si politic cu putere de decizie din partea institutiilor europene.

EMN si MFC vor celebra prima editie a Zilei Microfinantarii in Europa in cooperare cu cei 180 membri, urmarind atingerea urmatoarelor obiective:

  • Expunerea catre factorii politici decizionali a beneficiilor microfinantarii si prezentarea catorva linii din agenda de dezvoltare a sectorului
  • Atragerea atentiei media din Europa asupra modului de functionare a microfinantarii in Europa si a modului in care ajuta cetatenii europeni someri sau exclusi din sectorul financiar traditional
  • Schimbul de experiente in domeniul microfinantarii din Europa prin prezentarea performantelor membrilor EMN si MFC.
  • Imbunatatirea cunostintelor intre membrii europeni ai EMN si MCF despre misiunile si rezultatele obtinute de acestia la nivel local


Patria Credit va oferi cu aceasta ocazie o reducere clientilor sai care vor face recrutari in primele 12 luni de la contractarea unui credit, subliniind astfel mesajul de utilizare a microfinantarii ca mijloc de creare a locurilor de munca.

Ziua Microfinanțării